Uiteenlopende vormen van seksueel ongewenste handelingen, zoals aanranding, verkrachting en incest, maar ook subtiele vormen zoals seksuele chantage, verplicht meekijken naar porno of intimidatie. De toename van seks op het internet leidt tot nieuwe vormen van seksueel geweld, zoals het verleiden tot het maken van naaktfoto’s die dan tegen jouw zin verspreid worden.

 

Vaak gaat seksueel geweld gepaard met bedreiging en psychische mishandeling, zoals kleineren, uitschelden, buitensluiten en chanteren. De pleger dreigt bijvoorbeeld met geweld als het niet geheim blijft. Of het slachtoffer wordt mishandeld en gedwongen tot seksueel contact.

 

Het Centrum Seksueel Geweld is er voor iedereen die kortgeleden een nare seksuele ervaring heeft meegemaakt. Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Bij het Centrum Seksueel Geweld staan ze dag en nacht voor je klaar via 0800-0188 (gratis).

 

Professional
Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? En wat moet je als zorgprofessional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt? Over deze en andere vragen heeft het Centrum Seksueel Geweld (CSG) een serie van negen vlogs gemaakt. In de serie korte filmpjes op YouTube, speelt het CSG in op de informatiebehoefte van zorgprofessionals over seksueel misbruik van kinderen. Klik hier om de vlogs te bekijken.
Melding maken van seksueel misbruik, gebruik het zorgmeldingsformulier of bel 0800-2000 (gratis) 24/7.

 

Kinderen
Wat kan ik doen als iemand aan me heeft gezeten en het voelde niet oké? Wat is seksueel misbruik eigenlijk? Is het normaal dat ik in de war ben? Waarom voel ik me schuldig? Allemaal vragen van kinderen die te maken hebben (gehad) met seksueel misbruik. Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft een serie vlogs gemaakt, klik hier om de vlogs te bekijken.