Slachtoffers van aanranding of verkrachting kunnen bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Friesland terecht voor medische en psychologische zorg en forensisch onderzoek. Hierin wordt samengewerkt met politie Friesland, GGD Fryslân, Veilig Thuis en Slachtofferhulp Nederland. Wanneer het seksueel geweld een minderjarig slachtoffer betreft wordt samengewerkt met het Nederlands Forensisch instituut (NFI) dat het forensisch onderzoek doet.

Vanzelfsprekend wordt er samengewerkt met bestaande hulpverlening van slachtoffers en wordt er gezocht naar de meest passende hulpverlening na de interventies van het Centrum Seksueel Geweld Friesland. Het Centrum Seksueel Geweld Friesland is niet een fysieke plek maar een intensieve samenwerking.

Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? En wat moet je als zorgprofessional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt? Over deze en andere vragen heeft het Centrum Seksueel Geweld (CSG) een serie van negen vlogs gemaakt. In de serie korte filmpjes op YouTube, speelt het CSG in op de informatiebehoefte van zorgprofessionals over seksueel misbruik van kinderen. Klik hier om de vlogs te bekijken. Melding maken van seksueel misbruik, gebruik het zorgmeldingsformulier of bel 0800-2000 (gratis) 24/7.

Het telefoonnummer van het CSG Friesland is: 0800-0188
Ook te bereiken via: friesland@centrumseksueelgeweld.nl