Veelgestelde vragen

Dit kun je doen

Veilig Thuis is er voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling. Je kunt bellen voor advies en ondersteuning. Voor jezelf of voor een ander. Je krijgt een medewerker aan de lijn die goed naar je verhaal luistert. Deze medewerker beantwoordt vragen en geeft advies. De medewerker kijkt samen met jou of er professionele hulp nodig is en welke hulp dan het beste is. Als je wilt of als dat nodig is, kun je anoniem blijven.

 

Soms is het snel duidelijk welke problemen er zijn en welke hulp nodig is. In dat geval gaat Veilig Thuis deze hulp organiseren door een hulpverlener in te schakelen. Soms is niet duidelijk wat er aan de hand is, dan moet dat eerst uitgezocht worden. Dat doet Veilig Thuis zo veel mogelijk samen met de mensen om wie het gaat. Lukt dat niet, dan kan Veilig Thuis ook onderzoek doen zonder dat de betrokkenen het daarmee eens zijn.

 

Twijfel je? Bel dan, eventueel anoniem, voor advies, 0800-2000 (gratis) 24/7. Want anders gebeurt er niets!

Iemand anders kijkt misschien op een heel andere manier naar jouw verhaal. Samen kun je bespreken wat je het beste kunt doen.

Bij Vormen geweld is veel informatie te vinden over verschillende vormen van kindermishandeling en huiselijk geweld. Dit kan je helpen om jouw zorgen te beoordelen.

Praten met personen over wie jij je zorgen maakt is een grote stap. Je weet meestal niet precies wat er aan de hand is. En je wilt de ander niet kwetsen. Daarnaast kan een slachtoffer of pleger van geweld zich misschien schamen en wil diegene het verborgen houden. Het kan ook voorkomen dat zorgen niet kloppen. Toch is het goed om het gesprek aan te gaan. Als er wel sprake is van geweld, kun je samen bespreken hoe je hier iets aan kunt doen.