Vandaag op 15 juni, de ‘Dag tegen Ouderenmishandeling’, is er wereldwijd aandacht voor het bewustzijn van ouderenmishandeling. Het kan gaan om fysieke, mentale of seksuele mishandeling maar ook om financiële uitbuiting of verwaarlozing. Afgelopen jaar heeft Veilig Thuis Friesland 79 meldingen ontvangen van ouderenmishandeling.

Maak je je zorgen om een oudere? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Dan kun jij een belangrijke rol spelen in het leven van de oudere. Simpelweg praten met andere omstanders, de oudere of de persoon van wie je denkt dat die de oudere niet goed behandelt, kan al een belangrijke stap zijn. Veilig Thuis Friesland heeft een flyer gemaakt met daarin informatie en achtergronden over ouderenmishandeling.

Het wijk-/gebiedsteam binnen je gemeente staat ook klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. Wil je graag advies of vermoed je ouderenmishandeling bel gratis met Veilig Thuis 0800-2000.
Chatten kan ook van 9.00 – 17.00 uur via deze website.

Meer weten?