De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen, is vandaag tijdens zijn Friese tour, op bezoek geweest bij Regiecentrum Bescherming en Veiligheid.

Van Zutphen en zijn delegatie zijn in gesprek geweest met de Raad van Bestuur en medewerkers van Jeugd- en Gezinsbescherming en Veilig Thuis Friesland. Een mooi, open en constructief gesprek. Als organisatie hebben we een goed inkijkje kunnen geven in ons dagelijks werk, de bijbehorende dilemma’s en toenemende heftigheid van ons werk. De Ombudsman zag hierin veel overeenkomsten vanuit zijn ervaringen met maatschappelijke vraagstukken.  

Onze missie alle kinderen blijvend veilig is leidend in ons werk en hebben we goed kunnen toelichten.  

Naast het Regiecentrum bezoekt de Ombudsman nog een aantal organisaties en zijn er pop-up keukentafelgesprekken in Sneek, Leeuwarden en Heerenveen.

“De nationale ombudsman wil met de provincietour een beeld krijgen van wat er speelt tussen de Friezen en de overheid. Veel mensen ervaren de afstand tot de politiek van Den Haag als groot, daarom gaat de nationale ombudsman twee keer per jaar op pad.”