Samen met Omrop Fryslân zijn er twee vrouwen geportretteerd in het kader van Orange the World. Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van o.a. huiselijk geweld; partner geweld en seksueel geweld. De vrouwen zijn ervaringsdeskundige bij ExpEx Friesland. Ze hopen door hun verhaal te vertellen, dat mensen eerder geweld tegen vrouwen herkennen. En dan ook ingrijpen.

Georgia foto Orange the World
Georgia
  • Deel 1: het verhaal van Georgia
    Zij werd in haar eigen slaapkamer verkracht, op haar zestiende verjaardag. Wat heeft dit met haar gedaan. En wat is er nodig om geweld tegen vrouwen te voorkomen? Georgia is nu 21 jaar. Ze wil open haar verhaal doen om zo andere vrouwen, maar ook mannen, bewust te maken van seksueel geweld. Dat het niet alleen in steegjes gebeurt door onbekenden, maar dat het dus ook, zoals bij haar, thuis in je eigen slaapkamer kan gebeuren.

    Lees en bekijk meer: https://bit.ly/3xqdlqD

Coco - Orange the World
Coco
  • Deel 2: het verhaal van Coco
    De 23-jarige Coco wil jonge vrouwen waarschuwen. Praat erover! Ze kan er nu krachtig over vertellen. Over hoe het was om langere tijd in een gewelddadige relatie te zitten. Toen was het anders. Ze werd met de dag onzekerder. Het begon allemaal zo mooi. Ze was 17 en deed modellenwerk. Hij was iets ouder en dat vond ze wel spannend. Thuis was het niet altijd gemakkelijk en dus wilde Coco heel graag dat hij van haar hield.

    Lees en bekijk meer: https://bit.ly/3pogHXw

Advies en hulp vragen

Naar schatting licht slechts 40% van de vrouwen wereldwijd een bekende of een organisatie in over wat er gebeurd is. Ze weten vaak niet waar ze terecht kunnen, ze schamen zich en ze zijn bang dat ze niet serieus worden genomen.

Via de chat op onze website kun je anoniem om hulp en advies vragen. Niet alleen voor jezelf, maar ook als er zorgen zijn om een ander.